Zonnepanelen reiniging

Het is belangrijk om zonnepanelen regelmatig te reinigen, omdat het rendement en de werking van zonnepanelen negatief beïnvloed kunnen worden door externe factoren. Hierbij kunt u denken aan zure regen, uitwerpselen van volgels, fijne stof, en andere verontreinigingen uit de lucht, die zich aan het oppervlak van uw zonnepanelen hechten.

Het reinigen gebeurt met ons osmose systeem. Osmose water is speciaal gefilterd water, waardoor alle zouten, mineralen en kalk uit het water zijn gefilterd en er voor 99% puur water overblijft. Hiermee gebruiken wij niet alleen het zuiverste water, maar zo heeft het water ook een vuil afneembare functie. Uw zonnepanelen wordt hierdoor zeer goed gereinigd waardoor u uw rendement weer verhoogt.

U kunt bij ons terecht voor het periodiek reiniging van uw zonnepanelen installaties. Hiernaast zijn visuele inspecties van de installaties ook mogelijk. Onze medewerkers zijn in het bezit van VCA.

Naast het reinigen van uw zonnepanelen kunnen wij u ook helpen met de levering en montage van vogelwering (Birdblocker). Wij zien dat er erg veel vogelnesten onder zonnepanelen gemaakt worden. Dit is extreem gevaarlijk en kan in het ergste geval brand veroorzaken.