Schoorsteenvegen

Het is erg belangrijk om uw schoorsteen tijdig te laten vegen. Dit is beter voor het rookkanaal en om een eventuele schoorsteenbrand te voorkomen. Wij raden aan om uw schoorsteen minimaal een maal per jaar te laten vegen. Na het vegen krijgt u van ons een factuur, dit is ook meteen het bewijs dat uw schoorsteen op tijd is geveegd. Dit kunt u in geval van calamiteit altijd overleggen met uw verzekering.

De meeste schoorstenen worden vanaf beneden geveegd, dit word gedaan door middel van ons elektrisch roterend veegsysteem. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor het schoorsteenvegen en reinigt uw rookkanaal tot 40 keer beter dan de oude technieken. Allereerst zullen wij alles zorgvuldig afdekken om te zorgen dat er op een nette manier gewerkt kan worden. Hierna zullen wij middels klikstelen de nylonborstel in het kanaal aanbrengen. Wanneer deze borstel aan de bovenzijde van het kanaal is, zullen wij deze middels een accuboormachine naar beneden roteren. De borstel wordt door de accuboormachine onder hoge snelheid in uw kanaal geroteerd en hierdoor wordt deze erg grondig gereinigd. Tijdens het vegen wordt er gebruikt gemaakt van professionele stofafzuigingsapparatuur, op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het roet. Na afloop van het vegen zullen wij het resterende roet verwijderen en de trek van de schoorsteen controleren. Als laatste stap zullen wij alles weer netjes opruimen en achterlaten.

Naast het vegen van schoorstenen kunnen wij u ook helpen met het verwijderen van vogelnesten, plaatsen en monteren van schoorsteenkappen en schoorsteenrenovaties.