Gevelreiniging

Gevels worden na verloop van jaren vuil door organische en atmosferische vervuiling. Denk hierbij aan (zure) regen, wind en uitlaatgassen. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de gevels van uw woning of bedrijfspand. Hierdoor kan het voorkomen dat er mos gaat groeien op uw gevel. Mos zal zich gaan wortelen in uw gevel, wat bij vorst kan uitzetten. Dit veroorzaakt vervolgens vorstschade waarbij uw gevels kunnen gaan scheuren. Buiten het feit dat het aanzicht van een vervuilde gevel niet fraai is, kan de vervuiling van uw gevel dus vervelende gevolgen hebben.

Stoomreiniging

Door de gevel van uw woning of bedrijfspand te laten reinigen, wordt deze weer terug in de originele staat gebracht. Daarnaast zorgt de reiniging er voor dat vervuiling en mos geen kans krijgt uw gevel te beschadigen. Wij reinigen uw gevel met behulp van een hogedruk/stoomreiniger. Hierbij wordt water onder gepaste druk tegen de gevel gespoten. In de meeste gevallen gebeurt dit met warm water tot 150 graden celsius. Door geen chemicaliƫn te gebruiken belasten wij het milieu op deze manier niet en brengen wij geen schade aan de gevel.

Onze werkwijze:

  1. Wanneer u een aanvraag bij ons doet voor gevelreiniging, nemen wij contact op om een afspraak te maken. Wij komen dan langs om kennis te maken en de gevels te bekijken en in te meten.
  2. U ontvangt van ons een duidelijke offerte.
  3. Wanneer de offerte akkoord is, plannen wij samen met u een afspraak in om de werkzaamheden in te plannen
  4. Op de afgesproken datum en tijd arriveren wij op de locatie. Allereerst maken wij de omgeving vrij en plakken we eventueel houtwerk en ramen af. Hierna kan de reiniging beginnen. Uiteraard zorgen wij er voor dat we uw woning of bedrijfspand weer netjes achterlaten. Zo verwijderen we bijvoorbeeld het losgekomen vuil, wassen de in de buurt gelegen ramen, kozijnen en ander houtwerk.

Impregneren van de gevel

Het is tevens mogelijk om na de gevelreiniging uw gevel door ons te laten impregneren. Door het aanbrengen van impregneermiddel wordt uw gevel beschermd. Hierdoor hebben vocht, vuil, algen en mossen minder kans hebben om zich te hechten aan uw gevel. Dit vermindert het onderhoud aan uw gevel en verlengt tevens de levensduur!