Dakreiniging

Met ons regenachtige en vochtige klimaat raken onze daken al snel vervuild met algen, vogelpoep, (korst)mos of atmosferische vervuiling. Naast het negatieve effect op de uitstraling van uw woning, kan deze vervuiling ook ernstige schade aan de dakpannen veroorzaken. Voorkom deze mogelijke schade dan ook door uw dak tijdig te laten reinigen.

Wanneer u uw dakpannen goed laat onderhouden, is de levensduur vele malen langer dan de garantieperiode die meestal wordt gegeven bij het plaatsen van dakpannen. Daarnaast kunnen problemen als vorstschade en lekkages worden voorkomen, ook het aanzicht van een gereinigd dak maakt dat uw woning er een stuk fraaier uitziet.

Onze werkwijze voor het reinigen van het dak

Wij reinigen uw dak met behulp van een hogedrukreiniger in combinatie met warm water tot 150 graden Celsius. (dit wordt ook wel stoomreinigen genoemd) Door het reinigen met warm water hebben wij geen chemicaliƫn nodig en wordt hierdoor tijdens het reinigen van uw dak het milieu dan ook niet aangetast. Het reinigen van de dakpannen gebeurt van boven naar beneden. Voordat wij beginnen met het reinigen van de dakpannen worden eerst de goten schoongemaakt, zodat het water goed kan worden afgevoerd. Na het reinigen van de goten zullen wij maatregelen nemen om veilig op uw dak te kunnen werken, dit doen wij door gebruik te maken van vallijnen. Na het reinigen van uw dak zullen nogmaals de goten worden gereinigd, de ramen gewassen en alles rondom de woning schoongemaakt.

Impregneren van het dak

Na het reinigen van uw dak kunt u er ook nog voor kiezen om uw dak te laten impregneren. Hiermee brengen wij een doorzichtige beschermlaag aan op uw dak. Hierdoor trekt uw dak minder snel vuil aan en kan er geen vocht in uw dak trekken. Doordat er geen water en vuil in de dakpannen kan trekken blijft uw dak langer schoon en verlengd u de levensduur van uw dak.